AC Legal

Børnetestamente

Et børnetestamente er et dokument, der kan give Jer indflydelse på Familieretshusets beslutning om, hvem der skal have forældremyndigheden over Jeres børn, hvis du og den anden forælder dør, inden de bliver myndige.

Hvad er et børnetestamente?

I et børnetestamente kan du som indehaver af forældremyndigheden tilkendegive, hvem, du ønsker, skal have forældremyndigheden over jeres barn, hvis du dør, inden barnet fylder 18 år.

Hvis du og barnets anden forælder har fælles forældremyndighed, kan I også lave et børnetestamente sammen, hvor I udpeger den eller de personer, som I ønsker skal have forældremyndigheden, hvis I for eksempel omkommer samtidig i en ulykke.

 

Med et børnetestamente kan du vejlede Familieretshuset om, hvem i dine øjne er bedst rustet til at tage vare på dit barn. 

Børnetestamente

745,-
Inkl. moms
  • Inkl. gratis juridisk rådgivning

Hvorfor skal du lave et børnetestamente?

Du har med et børnetestamente mulighed for at tildele forældremyndigheden til en person, hvis du en dag skulle gå bort. På denne måde sikrer du dine børn en god opvækst, hvis du ikke er her længere.

Når du opretter et børnetestamente, anbefaler vi, at du opretter et børnetestamente, hvor du tildeler forældremyndighed til en person, og samtidig tilføjer en alternativ værge, hvis den første person ikke kan overtage forældremyndigheden af nogen bestemte årsager.

Familieretshuset træffer også afgørelse ud fra de ansøgere, der er kommet om forældremyndigheden for dit barn. Familieretshuset kender typisk ikke dig eller dit barn, hvorfor det kan være en vanskelig opgave at finde ud af, hvem der er bedst egnet til at tage vare på dit barn. Derfor skal du lave et børnetestamente og på denne måde, kan du gøre Familiretshuset bekendt med dine tanker og overvejelser. Du kan få en afgørende indflydelse på beslutningen gennem et børnetestamente.

Lad os tage en uforpligtende samtale om dine juridiske problemer

Hos AC Legal tager vi imod alle slags henvendelser, hvad end det angår vores priser eller ydelser.

Du kan ringe, sende en mail eller udfylde kontakformularen.