AC Legal

Gældsbrev

Et gældsbrev er et lån, der kan indløses pr. anfordring. Lånet kan altså kræves indfriet når som helst af låntager. 

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er et dokument, der beskriver den aftale, der indgås mellem en långiver og en låntager. I dokumentet beskrives blandt andet lånets størrelse, hvornår lånet skal betales tilbage og om låntager skal betale renter.  Gældsbrevet er din – långivers – sikkerhed for, at låntager – den du låner pengene til – betaler dine penge tilbage til den aftalte tid.

Parterne i et gældsbrev er låntager/debitor og långiver/kreditor. Du er debitor, når du låner penge. Er du den, der låner penge ud, er du långiver, også kaldet kreditor.

Gældsbrev

745,-
Inkl. moms
  • Inkl. gratis juridisk rådgivning

Hvorfor skal du lave et gældsbrev

Et gældsbrev giver sikkerhed for, at du til enhver tid kan kræve dine penge tilbage. Du sikrer dig samtidig, at hvis lånet ikke bliver afdraget eller indfriet som aftalt, så kan du bringe dit krav mod låntager til fogedretten og få dine penge inddrevet ved fogedens hjælp. 

Fordelen ved at have et gældsbrev for et familielån er, at lånet kan laves, uden at låntager skal betale renter heraf.

Som låntager er det vigtigt at sikre sig, at der laves et gældsbrev. Med et gældsbrev har du bevis for, at beløbet er fra et lån, som skal betales tilbage, og ikke en gave, som du kan komme til at betale skat eller gaveafgift af.

Lad os tage en uforpligtende samtale om dine juridiske problemer

Hos AC Legal tager vi imod alle slags henvendelser, hvad end det angår vores priser eller ydelser.

Du kan ringe, sende en mail eller udfylde kontakformularen.