AC Legal

Samejeoverenskomst

En samejeoverenskomst er en aftale mellem parterne, der ikke er gift, men sammen ejer f.eks. et hus. Det kan for eksempel være samlevende, venner eller familie. Med en samejeoverenskomst kan parterne sikre, at der ikke opstår konflikter i fremtiden.

Samejeoverenskomst

1700,-
Inkl. moms
  • Inkl. gratis juridisk rådgivning

Hvad er en samejeoverenskomst?

Hvis man køber en ejendom sammen med en eller flere personer, kan det være fordelagtigt at få udarbejdet en samejeoverenskomst. Dermed kan man nemlig på forhånd få klarlagt alle forhold omkring ejerskabet, og dermed undgå fremtidige konflikter.

En samejeoverenskomst er en kontrakt, der udover ejerforholdet, også klarlægger alle andre tænkelige forhold, hvis det fælles ejerskab ønskes afsluttet.

Har man ikke en samejeoverenskomst, og kan man ikke opnå enighed ved afslutning af det fælles ejerskab, kan det mange gange medføre at ejendommen bliver solgt på tvangsauktion og dermed skabe udgifter og økonomiske tab for ejerne.

Hos AC Legal opfordrer vi jer til at oprette en samejeoverenskomst, idet vi kan se, at det går galt for mange danskere, når de bevæger sig ud i ejendomshandel med en ven eller samlever uden en samejeoverenskomst.

Man kan vælge at tinglyse en samejeoverenskomst, men dette er ikke et krav. Samejeoverenskomsten er gyldig fra det tidspunkt alle parterne har underskrevet aftalen.

Hvad indeholder en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomsts indhold afhænger af jeres konkrete ønsker. Ofte indeholder den regler for:

  • Hvordan er ejerforholdet mellem jer?
  • Hvordan fordeles de løbende udgifter til boligen mellem jer?
  • Opsigelsesfrist
  • Hvem skal have boligen, hvis I ikke længere ønsker at benytte den sammen
  • Fordeling af udgifter ved salg
  • Rettigheder ved dødsfald

Hvorfor skal du oprette en samejeoverenskomst

Samejeoverenskomsten bør laves, hvis man køber en fast ejendom sammen med en, som man ikke er gift med. Samejeoverenskomsten sikrer dermed, at der er klare regler for ejerskabet over den fælles bolig og hvordan I hver især på bedste vis kommer ud af ejerskabet, hvis dette skulle blive aktuelt.  Dermed er samejeoverenskomsten et redskab til at få løst uoverensstemmelse hurtigt og fredeligt for at undgå store konflikter i fremtiden.

Lad os tage en uforpligtende samtale om dine juridiske problemer

Hos AC Legal tager vi imod alle slags henvendelser, hvad end det angår vores priser eller ydelser.

Du kan ringe, sende en mail eller udfylde kontakformularen.